Ας δούμε λοιπόν τι νέο υπάρχει:
- 2 Factor Authentication: Αυτή είναι μια νέα δυνατότητα που θα είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Εάν την ενεργοποιήσετε, το Facebook θα σας ζητήσει να εισάγετε έναν κωδικό κάθε φορά που συνδέεστε από μια νέα συσκευή.
- Βελτιωμένη HTTPS: Το Facebook πρόσθεσε την υποστήριξη HTTPS τον Ιανουάριο, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο για κάποιον σε δημόσιο δίκτυο WiFi να επισκιάσει τα δεδομένα σας. Πλέον, αν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μια μη HTTPS εφαρμογή σε κατάσταση HTTPS, το Facebook θα αλλάξει αυτόματα πίσω στην κατάσταση HTTPS όταν τελειώσετε.
- Περισσότερες επιλογές στις αναφορές (reporting): Ώστε να αποφεύγονται περιπτώσεις εκφοβισμού ή άλλων παραβιάσεων των όρων χρήσης του Facebook, πλέον ως χρήστες μπορείτε να στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα στο άτομο με προσβλητικό περιεχόμενο ή - αν θέλετε να το αναφέρετε στο Facebook - να συμπεριλάβετε αξιόπιστους μάρτυρες. Προηγουμένως, η δυνατότητα αυτή περιλαμβανόταν μόνο για τις φωτογραφίες και τα μηνύματα τοίχου, ενώ πλέον είναι διαθέσιμη στις σελίδες προφίλ και τις ομάδες.
- Επανασχεδιασμός του Family Safety Center: Το κέντρο ασφάλειας του Facebook δέχθηκε ένα facelift, που δίνει έμφαση στη φιλοσοφία για την ασφάλεια του κοινωνικού δικτύου. Όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις, οι οδηγίες για τους γονείς, τους δασκάλους και τους έφηβους τονίζονται αρκετά, ενώ σχεδιάζεται ένας οδηγός που θα είναι διαθέσιμος για download και θα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που θέλουν να χρησιμοποιούν το Facebook ως εργαλείο εκμάθησης στην τάξη.
Αυτά λοιπόν από το τμήμα ασφαλείας του Facebook. Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον αν μοιραζόσασταν τη γνώμη σας για τις αλλαγές αυτές και κατά πόσο θεωρείτε ότι πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα δε κινδυνεύουν όσο πριν.
"Απαραίτητες οι αλλαγές που έγιναν αλλά δε νομίζω να πείστηκαν οι περισσότεροι χρήστες και να νιώθουν ότι τα προσωπικά τους δεδομένα κινδυνεύουν λιγότερο..."