Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Eric Schmidt: Τα smartphones πρέπει να "θυμούνται τα πάντα"

O Εκτελεστικός Πρόεδρος της Google, Eric Schmidt έδωσε συνέντευξη την Κυριακή στον Fareed Zakaria και το CNN με θέμα την καινοτομία, τη διαφορά των Android tablets σε σχέση με το iPad της Apple καθώς και το μέλλον της τεχνολογίας.

Ο Schmidt σχολίασε επίσης το θέμα σχετικά με την αποθήκευση δεδομένων στα τα τηλέφωνα των χρηστών και τον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα μπορούν να εξυπηρετήσουν το χρήστη.

"Σήμερα, το τηλέφωνό σας ξέρει σε ένα βαθμό ποιος είστε, πού είστε, που πάτε επειδή μπορεί να δει την πορεία σας. Και σε συνδυασμό με την άδειά σας, είναι πιθανό κάποιο λογισμικό να προβλέψει πού θα πάτε, για να σας προτείνει να συναντηθείτε με φίλους σας, να προτείνει κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα κλπ. Έτσι στη τελική ανάλυση αυτό που συμβαίνει είναι το κινητό σας τηλέφωνο να θυμάται τα πάντα και να σας κάνει προτάσεις. Και με αυτό μπορείτε να γίνεται καλύτεροι άνθρωποι και να περάσετε καλά."

Ο Schmidt εξήγησε ότι αυτή η διατήρηση των δεδομένων θα κάνουν την εμπειρία του χρήστη ολοένα και πιο προσωπική με την πάροδο του χρόνου.

"Ο υπολογιστής θα προτείνει πράγματα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Εάν βρίσκομαι σε μια περιοχή, θα μου πει την ιστορία της ή θα μου προτείνει κάτι που θα μπορούσε να με ενδιαφέρει"

Η Google, μαζί με την Apple, βρίσκονται στο επίκεντρο της πρόσφατης αντιπαράθεσης σχετικά με την παρακολούθηση της τοποθεσίας των κινητών τηλεφώνων. Τα smartphones που κατασκευάστηκαν από την Google και την Apple διαπιστώθηκε ότι αποθηκεύουν τις ακριβείς τοποθεσίας σε πύργους παρόχων κινητής τηλεφωνίας, χωρίς να το ξέρουν οι χρήστες. Ορισμένοι επεσήμαναν ότι τα δεδομένα αυτά δημιουργούν μια ιδιαίτερα εξατομικευμένη εμπειρία του κινητού, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι οι εταιρείες θα πρέπει να ενημερώνουν καλύτερα τους πελάτες τους σχετικά με το είδος των δεδομένων που συλλέγονται και τους λόγους για τη συλλογή τους.

Ο Schmidt έχει συνηθίσει να κάνει δηλώσεις για τα προσωπικά δεδομένα που ακούγονται ανησυχητικά για ορισμένους, δεδομένου της μεγάλης δημοσιότητας που έχει λάβει. Τον περασμένο Οκτώβριο αστειευόμενος δήλωσε: "Η πολιτική της Google για πολλά πράγματα είναι να φτάσει μέχρι τα όρια αλλά να μην τα ξεπεράσει."



 
Powered by Blogger